"Alice imedemaal"

Lewis Carroll, 96lk Tänapäev 2004
LV nr.32- Lasteraamat, mida lugesid 1. korda alles täiskasvanuna (NB! Eeldab seda, et raamat oli sinu lapsepõlves juba eesti keeles olemas!)


Vot see on üks raamat, millele pidevalt vihjatakse, aga mida ma lugenud ei olnud.
Lugemiseks sattus ta üldse tänu raamatuklubi kokkusaamisele, mil pidime rääkima erinevate ainete mõju all kirjutatud teostest.
See teadmine saatis mind terve raamatu. Sobis täiesti kokku koogikeste ja pudelikeste söömise ja joomisega, mis midagi alati juhtuma panid. Küll muutsid jalad pikaks, küll muutus Alice pisikeseks... alati midagi põnevat. Rääkivad loomad ja eneseotsingud...

Aga tegelikult on see ikkagi lasteraamat ja pole ilus liiga pikalt nuriseda selle üle, et kõik ei sobi kokku reaalse maailmaga. Lasteraamatud ju peavadki fantaasiat arendama? Alice oli siiski üks julge tüdruk, kes võõras maailmas tutvus uute sõpradega ja aitas neid.


Lugesin raamatut, mille oli illustreerinud Navitrolla. Mulle väga meeldisid ta joonistused! Lihtsad ja mustvalged, väga sobivad. Mulle meeldis ka, et Alice ei olnud vahelduseks väike blond nunnu kleidiga tüdruk. Selline korraliku juuksepahmakaga piiga hoopis.
PS Navitrolla pilte näeb siin, nooltega galeriis liikudes https://www.lib.umd.edu/alice150/alice-in-wonderland/illustrated-alice/europe-eurasia/navitrolla



ISIKLIK VÄLJAKUTSE LISAKS LUGEMISELE, peale raamatu lugemist vaatan ka filmi.
"Alice in Wonderland" 108min (Tim Burton, USA) 2010

Väga meeldejääv. Väga lahedad karakterid. Mu laps küsib seda pidevalt. Mis sest, et ta on viiene ja ei saa sõnagi tegelaste jutust aru. Ta on kuulnud lühikokkuvõtet ja teab, milline neist on kübarameister. Sellest ja tegevuse jälgimisest piisab.
Täiesti omamoodi film. Veidi harjumatu. Aga hakkas aegamööda meeldima :)





Comments

Popular Posts