"Korter"

Monika Rahuoja-Vidman, 140lk kirjastus Monika Vidman 2018
LV nr.22. Eesti kirjaniku kriminull
 
Mulle meeldis!
Raamat jutustab loo tapetud (noortest) naistest. Alguses saame tuttavaks ühe peategelase, Lindiga. Lindi töötab restoranis teenindajana ja elab üürikorteris Nõmmel. Hilisel ajal on peale tööd hirmus üksi koju minna, ebameeldiv naabrimees lööb ka tüütult külge... ja nii otsustab Lindi ära kolida ja uue üürika otsida. Algul tundub, et ta on õnnega koos- hea asukoht, taskukohane hind ja kena vanniga korter. (Vannist... saab rohkem lugeda juba raamatust.) Siis aga hakkab talle tunduma, justkui keegi oleks veel tema korteris... kas seal kummitab?

Raamatu infot ELLUst- https://ellu.keskraamatukogu.ee/book/9789949888825/korter



Raamatu ülesehitus on omamoodi põnev, sest kuigi see on kriminaalromaan ja põnevik, ei pea seal terve aeg nuputama, kes on mõrvar või miks ta seda teeb.  Pean tunnistama, et terve raamatu algus oli naljakas...
"deodorandid? 
Mees võttis ühe suurema pudeli, avas korgi ja nuusutas. Magus, aga mitte päris... Selline hapukasmagus.
Ta võttis teise suure pudeli ja keeranud korgi ära, pihustas seda ning nuusutas seda uudishimulikult. Kurgilõhn... Või värske räime? Ei tea..."

Naljakas oli hiljem ka. Hakkasin mõtlema, et kas keegi võiks ka minu kodus ilma minu teadmata käia. Õnneks on enamus seinud saanud kosmeetilisi värskendusi ja ühtegi saladust sealt välja ei tulnud. Elaks ma aga üürikorteris, kus on seinakapid ja muud kahtlased kaunistused... jääks ikka vaatama ja mõtlema küll... äkki nad hoopis varjavad midagi?

Comments

Popular Posts