"Roosi märgi all"

Reeli Reinaus, 376lk Varrak 2019


Huvitavalt kirjutatud lugu.
Koosneb lühikestest peatükkidest, mida jutustavad erinevad raamatutegelased. Ehk seda raamatut oli hästi mõnus jupiti lugeda. Peatükid said kiirelt läbi, nende vahele sai pause teha ja muuga toimetada.

Raamat jutustab Hiiumaa ja Tallinna noortest, keda hakkavad kokku viima müstilised jõud. Juttu tuleb nii minevikust, kirikust, mustast maagiast kui ka maavälistest jõududest... Lugu hakkab keerlema ümber sõrmuste, mis suudavad inimesi panna käituma enda tahtmise järgi. Ühte sõrmust oli hakanud kandma Johan, kes on pikalt kadunud ja keda enam elusana näha ei loodeta. Johani tüdruk Ingel proovib kaotusega leppida, kuid hakkab ülesaamiseks välja selgitama, mis ikkagi juhtus. Talle tulevad appi koolikaaslased, aga ka Johaniga seotud olnud võõrad eakaaslased ja raamatu lõpuks saab kõik selgeks.

Tegemist peaks olema küll noorteraamatuga, aga sellesse määratlusse ei tohiks liialt kinni jääda. Tegelased on küll noored, kes käivad gümnaasiumis, teevad vahepeal tulevikuplaane ja armuvad... aga see mõjub kõik kuidagi täiskasvanulikult. Ilmselt on nooreks olemist raamatus vähe kirjas. Ma ei saaks ütelda, et mõni "täiskasvanutele mõeldud" raamat oleks tingimata eakohasem lugemine.

Kui keegi kunagi sellest ka filmi teeks, oleks väga tore. Minu arvates on liiga vähe kaasaaegseid häid filme, kus näidatakse Eestit. Siit aga saaks põneva loo koos Hiiumaa randade, metsade, mõisa, kiriku ja Kärdla linnaga...

Vaatasin ka, mis google´ist on autori kohta leitav. Leidsin üldist informatsiooni, näiteks Wikipediast- https://et.wikipedia.org/wiki/Reeli_Reinaus. Muuhulgas avastasin, et umbes 5 aastat tagasi olen lugenud ta raamatut "Une nägu". Arvasin, et eelmise aasta "Verikambi" oli esimene raamat. "Une nägu" mõjus samuti väga kaasahaaravalt, aga ka hirmutavalt (seal oli juttu unenägudest ja peategelasel tekkis vahepeal probleeme reaalsuses toimetulekuga). Igatahes olen leidnud veel ühe eesti kirjaniku, kelle teostel silm peal hoida. Tore!




Comments

Popular Posts