"Tantsi oma südamest!"

11. Mine lehele https://www.daysoftheyear.com/ Vali oma sünnipäev. Vaata, mis veidrad päevad selleks päevaks välja on pakutud. Vali raamat, mis ühe päevateemaga haakub (N: pealkiri, kaanepilt, sisu)
Cornelia  Freise, 208lk Pilgrim Group OÜ 2013


Raamat, mis räägib tantsimisest. 
Naiste koostantsimisest, üksteise tantsimise vaatamisest ja raamatus kirjeldatud tantsude mõttest. Tantsimine on abiks oma keha tundmisel, tunnete vabastamisel ja mõtete korrastamisel. Aitab leida ühendust enda ja kogu universumiga (kes usub ja kes mitte).Kõrvale on jäetud tantsu oodatav ilu ja korrektsus. Tervitatav on kõik, mis see hetk vajalik tundub. Igasugused metsikud ja koledad hääled, mis muidu tegemata jäävad. Ükskõik, kui imelik liikumine, mis kõrvalt ei pruugi meenutada tantsu nii nagu seda on harjutud nägema. Vabadus olla nii nagu süda soovib...

Autor on taustal jurist, psühhoterapeut ja tantsuterapeut. Raamatust annab tunda korrektne viitamine ja tantsuga seotud kogemustepagas. On isiklikke kogemusi, samuti palju õpilaste omasid. Mulle väga meeldis autori viis kirjeldada seda, millesse ta usub ja mida on praktiseerinud. See ei tekitanud kordagi soovi vastu vaielda või silmi pööritada, sest mõjus neutraalselt ja kirjeldavalt. Kes ei usu, selle jaoks (kui just igavusest pooleli ei jäeta, sest teema ise jätab külmaks) on raamat samuti loetav, annab edasi ühe võimaluse maailma nägemiseks.


Midagi selles raamatus mulle väga meeldis. Alguses rääkis ta ühtsustundest ja erinevatest tantsimisvõimalustest. Korraks läks natuke käest ära ja raamat jäi pooleli... kui sisse hakkas tulema palju unenägusid, nägemusi, menstruatsiooni ja voolavat verd... Ühest küljest on see kõik loomulik ja võib-olla näitab see midagi minu enda liigsete piiride kohta. Teisest küljest ma ei tunne soovi sellest ikka veel pikalt ja palju lugeda. Peale väikest kriisi aga võtsin raamatu uuesti kätte ja nautisin. Jutuks tulid erinevad tantsud, erinevad tantsimisega seotud... kõikvõimalikud arhetüübid, üksindus, igatsus ja naiselikkus...
Kokkuvõttes väga meeldiv kogemus ja ei meenutanud oodatud eneseabi poole kalduvat õpikut.

Jääb veel ise järgi proovida. Raamatu viimases peatükis on tantsude kirjeldused koos taustalugude ja sobiva muusikaga (proovisin järgi, Youtube on paljudel abiks).

Comments

Popular Posts