"Девочка, которая любила читать книги"

LV nr.46- Mõni võõrkeelne raamat, millega hakkama saad (Kasvõi üle kivide ja kändude. Sõnaraamatu abil, google translatori abiga vms.)
Клаус Хагеруп, Machaon 67lk 2018


Kõige ebamugavamaks kujunenud teema. Inglise keel tundus liiga lihtne (sest tegu on ikkagi väljakutsega!), valisin vene keele. Lootsin olla tubli ja mingi suurte raamatu läbi saada, aga lõpuks sain aru, et see oleks minu praeguse taseme jaoks liig ja kui ma esimest korda elus venekeelse raamatu läbi loen, võib see lasteraamat ka olla. Ikka olen tubli. Ja nii ma laenutasingi Tallinna Keskraamatukogu Overdrive´st raamatu ja lasteosakonnast eestikeelse variandi kõrvale, et arusaamatud kohad selgemaks saada ja ülejäänud teksti üle kontrollida.

Raamatus on tüdruk nimega Anna, kes kardab täiskasvanuks saamist ja kellel on kohe käes 10-aastane sünnipäev. Kui ta aga raamatukogusse liiga kauaks seisma jäänud raamatuid päästa proovib (naljakas lugu on, et eestikeeles on pealkirjaks "Tüdruk, kes tahtis päästa raamatud", vene keeles aga räägitakse tüdrukust, kes lugeda armastas), jõuab ta hoopis mõistatuseni, sest ühel raamatul oleks justkui lõpp puudu... Raamat räägib poisist ja võlumetsast ja vanaemast, kes hakkab ütlema midagi väga olulist, aga just siis saab raamat otsa. Lõppu hakkavad välja mõtlema kõik Anna klassikaaslased ja raamat saab populaarseks kogu maailmas. Kõik soovivad teada lõppu ja tuttavaks saada autoriga. See jääb aga saladuseks... kõigile peale Anna.

Sai aasta lõppu midagi ootamatult ilusat. Raamat raamatutest ja sellest, kuidas tulevikku ei ole mõtet karta, sest me ei tea mis seal toredat ja põnevat ees oodata võib.

PS raamatul on ka väga ilusad illustratsioonid!

Comments

Popular Posts