"Kesköö palee"

LV nr.37- Raamat autorilt, kes suri 2020. aastal

Carlos Ruiz Zafón "Kesköö palee" 232lk Varrak 2019


Selline noortekamaitseline raamat, mis samas ei ole minu silmis klassikaline noortekas. Ta ei lahka mingit konkreetset "noorteprobleemi", pigem on seal müstikat, salapära ja väga palju põnevust. Tempokalt. 

Lugu on kaksikutest, kelle elu algab väga keeruliselt ja jätab neid oma vanematest ilma. Edasine elu kulgeb teadmata tegelikku lugu, mis tuleb välja alles siis, kui nende elud on ohtu sattunud. Neid jälitab saladus, millega autor suudab veel raamatu lõpus totaalse vingerpussi mängida ja terve raamatu jooksul jutustatud loo pahupidi pöörata.

Raamatu tegevus leiab aset Indias, peategelased on enamjaolt kohalikud lapsed, kes on väga erinevates olukordades üles kasvanud ja raamatu lõpus saame teada, kuidas nende eluteed on läinud. Veidi on kahju, et tolleaegseid olusid põhjalikumalt tundma õppida ei saa, aga eks see oleks raamatut ka liigselt aeglustanud. Et mul aga on tekkinud koroonaajal mõned tuttavad Indiast, on huvi puhtalt isiklik :)

Märksõnadena võiks raamatut veel iseloomustada leegiheitja, raudteejaam, rong, tunnelid, kummitused ja mõnevõrra õudust.


Autorilt on see teine raamat (esimene oli "Uduprints"). Mõlemad kruvivad pinge lõpus üles ja ma ei teagi, kas seekord oskasin seda ette oodata või oli ta veidi rahulikum, aga õnneks oli vähem õudne. "Uduprints" jättis ikka väga kõheda tunde sisse.

Soovitan lugeda ja soovitan ELLUt! :)

Comments

Popular Posts