"Emaduse ilu ja valu"

Liina Pulges 160lk Pilgrim 2018


Soovitaksin seda raamatut lugeda kõigil emadel. Lugeda võib iga ilma ja igas meeleolus, kuid eriti sellisel ajal, kui tekivad kahtlused ja kõhklused ja kallale kipub nukker meeleolu "kas ma ikka teen kõike õigesti".
Siit raamatust saab jõudu. Siin on palju väga erinevaid lugusid. Neist, kellel on rohkem või vähem lapsi või kes pole nende peale varem isegi mõtelnud. Või kes pidi kasutama teisi mooduseid emaks saamisel, sest teed sinna on erinevad. Või kes peab veel veidi ootama. Kelle peres on veel õdesid-vendi või kelle pere koosneb kahest liikmest. Palju variante. Ka lapsi on erinevaid. Siin raamatus on näiteks lugu ka kolmikute kasvatamisest. Aga muidugi ka ühest lapsest. Kõigile midagi tuttavat!

Kõik lood kannavad edasi üsna sama sõnumit. Ära muretse liialt. Kõik ei ole alati ideaalne ja kõik ei saagi olla ideaalne ja... ei peagi. See on elu. Mulle mõjus hästi positiivselt samade tõdedeni jõudmine, kus tähtis on oma perekond, mitte teiste arvamus ning perekonnast on tähtsamad ei ole ka ümbritsevad tavad. Nende lugude lugemine andis kummalise sisemise rahu ja nendes oli tõesti teatav vägi, mida igal emal mõnikord vaja on. Iga ema ja pere oli täiesti omanäoline, läbinud erineva tee ja jõudnud endale sobivasse sihtkohta. Emasid oli kuulsamaid ja vähemkuulsamaid. Tore oli natuke piiluda tuntud nimede tubadesse, aga täpselt sama head lood olid kõik.

Raamatu koostaja on teinud väga väärt töö. Pildid ja jutud ja raamatusse valitud naised on väga lahe tervik. Erinevad taustad ja unistused. Kui kellelgi peaks olema vaja kinkeraamatut tulevasele või juba olevale emale, siis see on üks väärt valikuvõimalus!

"Kas iga minu otsus või otsustamata jätmine määrab selle inimese tuleviku? Ma tõesti endiselt ei tea. Aga ma muretsen selle pärast juba natuke vähem." (lk.42)


Selle raamatu puhul hämmastas mind, kui tugeva emotsiooni ta suutis edasi anda. Tegemist on siiski ju... raamatuga lihtsatest lugudest. Ei midagi äärmuslikku. Aga sellest on kõige lihtsam aru saada lugedes.

Raamatust on juttu ka SIIN (koos "emade listiga" sisukorras).


ISIKLIK VÄLJAKUTSE LISAKS LUGEMISELE, peale raamatu lugemist vaatan ka filmi.
...sobiva filmi ootel...

Comments

Popular Posts