"Lumekuninganna ja igavene talv" ja "Kaunitar ja koletis"

LV nr.12. Raamat, mille tegevus toimub kuningakojas

Walt Disney Company "Lumekuninganna ja igavene talv" 72lk Egmont Estonia 2015

18. Raamat, mis tuleb sinu lugemislauale mõnest teisest loetud raamatust

Walt Disney Company "Kaunitar ja koletis" 70lk Egmont Estonia 2015


Eks ta natuke sohimaiguline on, aga on olnud keeruline aasta ja mitte kasutades lasteraamatuid, oleks väljakutse läbimine väga õnnetus seisus (loe: täiesti lootusetu). Samuti poleks laste suhtes aus, kui aasta viimased päevad jõulupuhkuse ajal ainult ninapidi raamatus istuksin. Sel moel sain kõigenooremaga koos Elsa multika ajal Elsa raamatu läbi lugeda ja filmiga võrrelda samal ajal. Natuke enne vaatasime Lasteekraani kodukalt saksa versiooni kaunitari ja koletise õnnelikust lõpust ja see oli ka tore meenutamine ja võrdlemine, sest Disney raamat oli lühem ja veidi teistmoodi.

Mõlemad on nunnukad, nendes on armumist ja hea ja kurja võitlust ja kleidimood on naiselik. Lumekuninganna mõjus klassikalisest loost veidike erinevalt, kuigi ka seal olid printsessid ja nõianeedus ja kummaline rääkiv olevus Olaf. Koletises olid ebatavaliselt kõnelevad esemed ja needus ja uhke loss. Ja mõlemas neetu proovib teistest eemalduda (koletiski ei lasknud eriti lihtsalt kaunitari endale lähedale).

Tegelikult on täitsa tore lasteraamatuid lugeda. Seal on alati pildid ka. Minuarust suurte raamatud vääriks ka rohkem pildimaterjali :) Ja muidugi lapsega koos lugeda oli toredam kui üksi :)


PS "Kaunitar ja koletis" olid ühes megalahedas Kiiri Saare kirjutatud raamatus "Punamütsike kakssada aastat hiljem". Seal oli palju tuntud muinasjututegelasi pandud elama tänapäeva ja nende lugusid teise nurga alt tutvustatud. Soovin väga lugeda kõigil lapsemeelsematel täiskasvanutel!



Comments

Popular Posts