"Ebaõiglane"

Heli Künnapas, 130lk Heli Kirjastus OÜ 2020


Nukra algusega raamat, kus mahajäetud Reelika sõidab lapsega suvitama. Küll aga läheb kõik palju lootustandvamaks peale Paavoga tutvumist. Kuigi igale armastusloole kohaselt on seal ka arusaamatusi ja ehmatavaid olukordi enne lõplikku teineteiseleidmist. Väga nauditav on ka raamatu tegevuspaik, väike küla mere ääres ja suvine aeg. Eriti nauditav praegusel külmal ja pimedal ajal.

"Meri haarab sekund sekundi järel sooja ja hubasust loova päikese endasse. Varjud muutuvad üha pikemaks. All aias mattuvad hämarusse kiviaed, ümber selle looklev külatee, kaev, palkidest kõrvalhoone, valgete õitega kibuvitsapõõsas... Mõne päevaga on aknast paistev pilt armsalt koduseks saanud." (lk.11)

"Mõni õhtu romantikat" sarja raamatud on ülimõnusad lugemised nädala lõpus lõõgastumiseks. Saad raamatuga rahus vanni minna (eeldusel, et tegemist pole raamatukogu raamatuga!) või lugeda telefonist/tahvlist näiteks ELLU abiga... Olen viimastel aastatel seda mitmel reedel kasutanud, soovitan! :) Tõeliselt mõnus on vannis või jalavannis küünlavalgel midagi ilusat lugeda ja viia end nädalavahetuseks hoopis teise meeleollu, kui on olnud ülejäänud töid ja tegemisi täis nädal.


Lugedes hakkasin mõtlema, kui palju on meie eludes erinevaid mustreid, mis muudkui korduvad. Näiteks raamatu peategelasel Reelikal ongi mõlema armastusloo algus üsna sarnane ja algab vaidlemise ja teatava konfliktiga. Ei, ma ei pea seda valeks. See on nagu omamoodi ka proovilepanek, kas ja kuidas teine pool reageerib ja mis "puust ta tehtud on" ehk kas temast on võrdväärne vastane või mitte. Küll aga võib mustrite kordumine viia ka üha jälle samadele radadele ja korrata samu vigu. Siin raamatus õnneks nii ei lähe :)

Soovitan!
Võta natuke aeg endale!

Jään huviga ootama järgmist raamatut "Jõulud parima sõbraga"!


Comments

Popular Posts