"Minu Austria"

Liina Mittermayr, 256lk Petrone Print 2019


Tahtsin tegelikult väljakutse alla panna (raamat, mille tegevus toimub mägedes), aga südametunnistus ei luba :D Terve tegevus siiski mägedes ei toimu, palju on juttu Saltzburgist ja pagulastest.

Aga lugemine ise oli väga tore. Raamatu autor jättis väga sümpaatse ja hoolitseva mulje, sest ta jagas nii põhjalikke õpetussõnu suusatamisest kui ka kohalikest tavadest. Ta lugu oli aus, kõrvale olid jäetud kirjeldused lahutustest ning põhjustest. Lähedaste inimeste kohta oli kirjas vaid head ning kummalised turistid suusamäelt olid lõbusad vahepalad ja abstraktselt kirjeldatud inimesed.
Raamatus on teekond Eestist Austriasse, ülikooliõpingud, tööelu, suhted, lapse saamine, suusanstruktoriks õppimine ja töö pagulastega. Suusainstruktori osa oli kõige toredam, sest see oli tõeline julgustükk minu arvates! Austriasse jõudes oli mägedes sõitmine midagi väga võõrast, kuid hirmust sai üle! :) Pagulaste osa raamatu lõpuosas oli jällegi kõige huvitavam lugeda, see oli põhjalikult kirjeldatud ning praegugi päevakajaline. Ning raamatus kirjeldatud jõulutraditsioonid olid väga värvikad.

Mulle meeldis see raamat väga. Midagi äkilist või pööraselt naljakat siit ei leia, aga väga sõbraliku kirjelduse eestlanna elust Austrias ja elumuutustest saab nautimiseks küll :)

Comments

Popular Posts