"Striptiis"

LV nr.25- Raamat, mille kaas on “värvita” - must-valge, hall, valge, must 
Indrek Mandre, 160lk Tammerraamat 2012


Väga kiirelt loetav, lühikeste temaatiliste peatükkidega (mis on striptiis, mis on konsumatsioon, kes sobib striptiisitariks ja kes mitte, sõbrannad või konkurendid, lood erinevate riikide kaupa jne). Palju tõsielulisi näiteid ja kirjeldusi, kuidas striptiisitarid oma tööd teevad, kuidas ja mille pealt nad teenivad ning kuidas jooke salaja ära kallavad. Pidev kordamine, kui oluline on teha korrektsed lepingud klubide ja tantsijatega, et oleks välistatud prostitutsioon, kuidas klubi soovib teha igati koostööd politseiga inimkaubandusega võitlemiseks jne. 

Lugesin raamatu läbi, guugeldasin autorit ja leidsin midagi sellist... 
Uudis ise lehel- https://ekspress.delfi.ee/kuum/striptiisiarimees-indrek-mandre-kirjutas-vanglas-raamatu?id=64405624.

Vanglasse sattus ta prostitutsioonile kaasaaitamise eest, mõisteti süüdi ja karistati ühiskondliku töö ja rahatrahviga kasumi tagasimaksmiseks. Alguses oli ta kõike eitanud, kuid peale tõendusmaterjaliga tutvumist kõik üles tunnistanud. Tõendusmaterjalis olevat olnud piisavalt kinnitust kirjavahetuse jmt näol, et autor oli mõnedes klubides toimuva prostitutsiooniga kursis. 

Milleks aga sellisel juhul raamat, kus nii korduv mantra on, et tema äri on aus, tema koostööpartnerid on ausad ja vähimagi kahtluse korral on ta tüdrukud kohustatud teavitama politseid, see on neil ka lepingus sees? 
Ega siit mingit lõplikku tõde leiagi. Kindlasti on äärmiselt palju erinevaid võimalusi selle kohta kas ja kui palju keegi raamatus või kohtus tõtt räägib. Samas ma ei usu, et raamat on täielik väljamõeldis, seal on ka jutte tüdrukutest, kes on iseseisvad ja edukad või keda on agentuur aidanud. Kasvõi nõuandega mitte kahtlast pakkumist vastu võtta. Kas ta aga täiesti tõene on, selles panevad artiklid kahtlema.

Raamat ise aga on omamoodi huvitaval teemal, sest sellest väga palju avalikult ei räägita. Postitants jah on peale raamatu ilmumist oma võidukäiku teinud, aga postitants pole sama. Ja et striptiis on mõnevõrra põlu all, ei soovi ilmselt ei tantsijad ega vaatajad liigset tähelepanu. Ning milleks neil peakski seda vaja olema?

Comments

Popular Posts