"KOHVIK MIKS?"

LV nr.7- Raamat, mille tegevus toimub ühe päeva jooksul

John P. Strelecky, 128lk Pegasus 2018

Noor mees hea töökohaga läheb puhkusele, satub autoga ummikusse seisma, hakkab otsima mõnda teist teed soovitud suunas ja eksib ära pooltühja paagiga.

Edasi algab eneseabiraamat, kus ta satub kohvikusse, kus ta pannakse juurdlema küsimuse üle, miks ta seal on. Või mis on üldse olemasolu põhjus.

Vahepeal on tore ka sedasorti raamatuid lugeda. Avastasin ja jäin kohe alguses mõtlema, et kui kirjanduses ja filmides on kuvand edukast töötajast, kes teeb kole pikki päevi, selleks et saada edutatud samas töökohas ja teha veel pikemaid päevi... kas see kuvand pole vananenud? Praeguseks on võrreldes raamatu esmaväljaandega aastal 2003 paljud asjad kindlasti muutunud, sealhulgas edukuse mõiste ja ka nägemus karjäärist (pakuksin, et kõrgema koha nimel liigutakse tihti teise ettevõttesse).

Kohvik ise jättis väga sümpaatse mulje. Mõte kohvikust, kus on täiesti oma lugu ja külastajad kaasatakse võlumaailma, kus ka menüü pealkiri end vajadusel muudab, oli väga inspireeriv...

Kui üldse natuke nuriseda, siis mõni koht oli väga etteaimatav. Ära räägiti ka vaese kaluri lugu, kus rikas ärimees soovitab tal osta rohkem paate ja minna aastate pärast edukalt pensionile, selleks et saaks... teha täpselt sedasama, mis kalur juba teeb... kalastab mõnu pärast ja veedab aega koos perega.

Aga raamatu põhipoint on õige. Panna inimesi mõtlema, mis nad ISE tahavad (mitte mida ei soovita neile reklaamid või ümbritsevate inimeste tavad) ja mis on nende eesmärk mida tehes asjad loksuvad paika ja igapäeva saadab rõõm ja rahulolu. 

Soovitaksin seda raamatut heal meele neile, kellele on Robin Sharma omad meeldinud.

Comments

Popular Posts